بررسی عوامل مؤثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره

در این پایان نامه بررسی عوامل مؤثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیایی خوراک کوره مورد پژوهش قرار گرفته است، این فایل به همراه چکیده، فهرست مطالب، فهرست منحنی ها ونمودارها,فهرست جداول, متن اصلی و منابع با فرمت doc در اختیار شما قرار می گیرد. …

فرمت فایل دانلودی: zip

فرمت فایل اصلی: word

تعداد صفحات: 280

حجم فایل: 33,563 کیلوبایت

قیمت: 13500 تومان

بخشی از متن اصلی:

فهرست مطالب

چکیده 1

مقدمه 2

فصل1: طرحی از یک کارخانه سیمان با تکنولوژی روز دنیا 4

فصل دوم: اجزاء سیستم پخت 13

1-2- مشخصه هایی از کوره دوار سیمان 14

1-1-2- غلطک ها 15

2-1-2- غلطک بالابر 15

3-1-2- سیستم چرخاننده کوره 16

4-1-2- آب بندی سر و ته کوره 16

2-2- نسوزکاری کوره 17

3-2- مشخصه هایی از پیش گرم کن 18

4-2- مسیر فرعی 20

5-2- سیستم تکلیس (Calciner) 21

6-2- مشخصه هایی از خنک کن 22

7-2- انواع خنک کنها 24

1-7-2- خنک کن مشبک 27

8-2- اتاق کنترل 30

9-2- سوخت رسانی و مشعل 30

1-9-2- اصول سوختن و کنترل شعله 32

2-9-2- شعله 33

3-9-2- درجه حرارت شعله 34

فصل 3: پروژه 40

فصل 4: شناخت متغیرهای کنترل سیستم پخت 42

1-4- کنترل کوره 43

2-4- خنک کردن کلینکر 44

3-4- سوخت کوره 45

4-4- تغذیه کوره 46

5-4- متغیرهای راهبری کوره 46

6-4- مکانیک کوره 48

7-4- شرایط خاص راهبری کوره 51

1-7-4- کلیات 51

2-7-4- تجزیه شیمیایی گاز خروجی کوره 51

3-7-4- حجم هوای اولیه 52

4-7-4- درجه حرارت گاز خروجی پیش گرم کن 52

5-7-4- درجه حرارت یاتاقانها 52

6-7-4- الکتروفیلترها 52

7-7-4- گرفتگی سیکلونها 53

8-7-4- گرفتگی در رایزر پایپ و ورودی کوره 53

9-7-4- نسوزکاری کوره 53

8-4- چرخاندن کوره با موتور کمکی 54

9-4- تحلیل گزارشات ساعتی سیستم پخت 54

فصل 5: رعایت اصول کوره بانی 59

1-5- مشخصه هایی از سیستم پخت 60

1-5-1- جلو شعله 60

1-5-2- هوای ثانویه 63

2-5- کوره بان وکوتینگ (استر کوره) 65

3-5- عقب کوره 68

1-3-5- درجه حرارت عقب کوره 69

2-3-5- مکش عقب کوره 71

3-3-5- اکسیژن عقب کوره 72

4-5- کنترل مقدار سوخت 73

5-5- کنترل مقدار خوراک کوره و دور کوره 74

6-5- کنترل متغیرهای خنک کن گریت 76

1-6-5- کنترل مکش درب کوره 77

2-6-5- فشار زیر صفحات خنک کن 78

3-6-5- کنترل درجه حرارت هوای ثانویه 78

7-5- بیست و هفت حالت اساسی کوره 79

1-7-5- سه متغیر و کنترل کننده اساسی 81

2-7-5- شرح بیست و هفت حالت- راه حلها و دلایل 85

3-7-5- حالات اضطراری 92

فصل 6: اولین گرم کردن سیستم پخت 102

1-6- خشک کردن پیش گرم کن 103

2-6- خشک کردن درب کوره و کانال هوای سوم و خنک کن 106

1-2-6- مشعل کمکی برای خشک کردن درب کوره 108

2-2-6- مشعل کمکی برای خشک کردن کانال هوای سوم 108

3-2-6- مشعل کمکی برای خشک کردن خنک کن 108

3-6- گرم کردن کوره دوار 113

1-3-6- آماده سازی 113

2-3-6- گرم کردن تمام سیستم پخت 113

3-3-6- کنترل درجه حرارت 115

4-3-6- چرخاندن کوره در مرحله گرم کردن 116

5-3-6- وقفه در گرم کردن 116

4-6- خواباندن کوره 117

5-6- نکات مهم 117

فصل 7: اولین راه اندازی سیستم پخت 119

1-7- اولین باردهی کوره 120

2-7- مقدمات تغذیه کوره 120

3-7- راه اندازی موتور کوره 120

4-7- فراهم کردن شرایط تولید عادی 121

5-7- راه اندازی خنک کن 122

6-7- آماده شدن برای راه اندازی کلساینر 125

7-7- رسیدن به باردهی عادی 125

8-7- حالات غیرعادی خنک کن 126

فصل 8: گرفتگی های سیستم پخت 130

1-8- قلیائی ها 131

2-8- پاک کردن پیش گرم کن 134

3-8- عوامل گرفتگی عقب کوره 134

1-3-8- توازن چسبندگی و فرسایش 134

2-3-8- چسبندگی چیست؟ 136

3-3-8- چسبندگی جامد به جامد 137

4-3-8- جذب سطحی 137

5-3-8- نتیجه گیری 138

4-8- ماهیت جرم گرفتگی عقب کوره 138

1-4-8- مشخصات ظاهری گرفتگی 138

2-4-8- ترکیب شیمیایی 138

3-4-8- ترکیب مینرالوژیکی 144

4-4-8- مکانیزم تشکیل 144

5-8- عوارض گرفتگی عقب کوره 145

1-5-8- عقب کوره 145

2-5-8- عوارض گرفتگی 147

فصل 9: نسوزکاری سیستم پخت سیمان 149

1-9- مواد نسوز در نقاط مختلف سیستم پخت 150

فصل 10: فرسایش مواد نسوز در سیستم پخت 160

1-10- مقدمه 161

2-10- عوامل مختلف فرسایش آجر منطقه پخت 162

1-2-10- زیاد داغ شدن آجر 163

2-2-10- نفوذ املاح قلیائی 167

3-2-10- فرسایش ناشی از احیاء 172

4-2-10- فرسایش مکانیکی 175

3-10- سیکل قلیائی در سیستم پخت سیمان 180

4-10- شکفتگی قلیائی 183

5-10- فرسایش بدنه کوره 185

فصل 11: رعایت نکات ایمنی سیستم پخت 186

1-11- کوره 187

2-11- سیکلونها 187

3-11- الکتروفیلتر 188

فصل 12: عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه آنالیز شیمیایی خوراک کوره 191

1-12- مقدمه 192

1-1-12- مسئولیت آزمایشگاه کارخانه سیمان 192

2-1-12- سیمان 192

2-12- مشخصات شیمیائی و فیزیکی سیمان 195

1-2-12- آلیت 196

2-2-12- بلیت 198

3-2-12- فاز الومینات 198

4-2-12- فاز فریت 198

5-2-12- ترکیبات فرعی 198

6-2-12- سنگ گچ 202

3-12- محاسبه فازهای سیمان 203

4-12- مشخصات از انواع سیمان 203

5-12- چگونگی پخت مواد 206

1-5-12- فعل و انفعالات مواد در پیش گرمکن 206

2-5-12- فعل و انفعالات مواد در داخل کوره 208

6-12- عوامل موثر در پختن مواد 211

1-6-12- ترکیب شیمیایی مواد اولیه 211

2-6-12- ترکیب مینرالی مواد اولیه و خوراک کوره 217

3-6-12- دانه بندی خوراک کوره 218

4-6-12- همگن بودن مواد خام 218

5-6-12- شرایط پخت 219

7-12- میکروسکوپی کلینکر 219

1-7-12- کلینکر نرمال 219

2-7-12- کلینکر آهسته خنک شده 219

8-12- مراحل فیزیکی و شیمیائی مواد در حین پخت 223

1-8-12- خشک شدن 223

2-8-12- دهیدراته شدن مواد رسی 223

3-8-12- تجزیه کربناتها 223

4-8-12- واکنش های جامد 223

5-8-12- واکنش هایی که در حضور فاز مایع رخ می دهد 224

9-12- تاثیر نوسانات کیفیت خوراک کوره بر راندمان کوره 224

10-12- اقدامات موردنیاز در جهت کاهش نوسان کیفیت خوراک کوره 226

1-10-12- تدوین استراتژی نمونه گیری 226

2-10-12- مطالعات تفصیلی معادن 227

3-10-12- جلوگیری از عوامل نوسان کاذب در سیستم کنترل کیفی 227

منابع و مراجع 229

چکیده انگلیسی 230

فهرست اشکال

1-1- فلودیاگرام خط تولید سیمان 6

2-1- مشخصات پخت سیمان 7

3-1- خط تولید سیمان به روش خشک 10

4-1- سیستم پخت سیمان 11

5-1- سیستم پخت سیمان با سیکلون 5 مرحله ای 12

1-2- کوره دوار سیمان 14

2-2- بدنه کوره 15

3-2- غلطک مستقر روی پایه های کوره سیمان 15

4-2- سیستم حرکت کوره 16

5-2- نسوزکاری بخشهایی از سیستم پخت 17

7-2- تغییرات حرارت ویژه مصرفی نسبت به ظرفیت کوره 20

8-2- نمونه ای از طرح مسیر فرعی 21

11-2- خنک کن دوار به همراه کوره دارای کلساینر طرح همبولت 26

12-2- خنک کن سیاره ای 26

13-2- خنک کن مشبک 28

14-2- اتاق کنترل سیمان اکباتان 30

15-2- مقطع انتهای خروجی کوره سیمان 34

24-2- یکی از آخرین طرحهای مشعل و موقعیت آن در سیستم پخت سیمان 39

1-4- محاسبه مقدار هوای نشتی در بخشهای مختلف سیستم پخت و آسیاب مواد 50

2-4- نقاط سنجش متغیرهای مختلف سیستم پخت 55

3-4- نقاط سنجش متغیرهای مختلف خنک کن کلینکر 56

4-4- گزارش ساعتی کارکرد کوره سیمان هگمتان 57

5-4- گزارش ساعتی کارکرد خنک کن کلینکر سیمان هگمتان 58

1-5- موقعیت نقطه تاریک نسبت به شعله 61

2-5- جهت انتقال حرارت از مرکز کوره به بدنه 64

3-5- حالات مختلف منطقه پخت 65

1-6- محل تعبیه حرارت سنج ها در نقاط مختلف پیش گرمکن 105

2-6- چگونگی تعبیه سوراخهایی در سقف سیکلونها برای خروج بخار آب 107

3-6- محل تعبیه مشعل برای خشک و گرم کردن کانال هوای سوم 109

4-6- محل تعبیه برای خشک و گرم کردن درب کوره 110

5-6- مشعل کمکی برای خشک کردن خنک کن 111

1-7- موتور کوره 121

3-8- جریان گاز و مواد 136

4-8- جریان گاز و مواد 136

5-8- گرفتگی های سیستم پخت 146

1-9- تغییرات درجه حرارت در بخشهای مختلف سیستم پخت 151

2-9- نسوزکاری قسمتهای مختلف سیستم پخت 153

3-9- جنس مواد نسوز مورد استفاده در قسمتهای مختلف سیستم پخت 154

4-9- سیکلون پایین پیش گرمکن و نسوزکاری سقف 156

5-9- انتهای پیش گرمکن و ورودی 156

6-9- مناطق مختلف ابتدا تا انتهای کوره 157

1-10- عوامل فرسایش مختلف شیمیایی- مکانیکی و حرارتی موثر روی آجر 162

2-10- الی 24-10- اشکال مختلف آجرهای کوره که دچار فرسایش شده اند صفحه 164الی صفحه180

25-10- سیکل کلر در سیستم پخت 181

26-10- سیکل قلیائی در سیستم پخت 182

27-10- سیکل سولفور در سیستم پخت 182

28-10- شکفتگی قلیائی 184

30-10- فرسایش بدنه کوره 185

1-12- دیاگرام سه تائی نشان دهنده ترکیبات اکسیدی و مینرالی سیمان پرتلند و موقعیت آن در مقایسه با سایر مصالح و مواد معدنی 193

2-12- تقسیم بندی مناطق مختلف کوره 207

3-12- تغییرات شیمیائی و حرارتی خوراک کوره از ورود به سیستم پخت تا خروج از آن 210

4-12- بلورهای کلینکر عادی 221

5-12- بلورهای کلینکر آهسته خنک شده 221

6-12- توده بلورهای آهک آزاد که توسط الیتها احاطه شده اند 221

8-12- کلینگر آزمایشگاهی با سولفات زیاد 222

فهرست جداول

1-2- موازنه حرارتی پیش گرمکن اس- اف 22

2-3- موازنه حرارتی خنک کن فولر دارای اندازه های 1050/825 29

3-2- مشخصات فیزیکی شیمیایی انواع سوخت (مأخذ: المان) 31

4-2- مشخصات نفت کوره پالایشگاهی ایران 32

1-4- مشخصه ای از سوختهای مصرفی در کوره سیمان 46

1-5- شرح بیست و هفت حالت اساسی- راه حلها و دلایل 85

1-8- مشخصات ظاهری و شیمیایی جرم گرفتگی های عقب تعدادی از کوره های متعلق به کمپانی holcim 140

2-8- آنالیز شیمیایی نمونه هایی از سیلکون 4 142

3-8- آنالیز شیمیایی نمونه های از کوتینگ های مزاحم رایز پایپ ورودی کوره 143

1-9- چرا سیستم پخت سیمان را نسوزکاری می کنیم؟ 152

29-10- واکنش های مرتبط با ترکیب Na20 و مولایت موجود در آجر آلومینیومی و ترکیبات آلومینو سیلیکات موجود در آجر شاموتی 184

1-12- ترکیب شیمیایی مواد اولیه کارخانجات سیمان ایران 194

2-12- علائم اختصاری برای اجزاء تشکیل دهنده سیمان 197

3-12- ترکیب شیمیائی فازهای یک نمونه کلینگر سیمان پرتلند (برحسب درصد وزنی) 200

4-12- فازهای کلینکر و مشخصات آنها (درصدها وزنی است) 201

5-12- انواع سیمان پرتلند براساس تقسیم بندی انجمن سیمان اروپا 204

6-12- استانداردهای آمریکا (ASTM-C 150) برای سیمان 205

7-12- خلاصه عملیات شیمیائی- حرارتی و نام مناطق کوره 209

8-12- روابط و نسبت مدولهای مورد استفاده برای تنظیم مواد و پختن کلینکر 213

9-12- نمونه ای از مشخصات سنگ آهک- خاک رس و کلینکر 214

فهرست منحنی ها و نمودارها

7-2- منحنی تغییرات حرارت ویژه مصرفی نسبت به ظرفیت کوره 20

9-2- منحنی قابلیت خرد شدن کلینکر و ارتباط آن با نحوه سرد کردن 24

10-2- منحنی درصد انبساط کلینکر و ارتباط آن با چگونگی سرد شدن 24

16-2- منحنی تغییرات درجه حرارت و طول شعله نسبت به نوع سوخت 35

17-2- منحنی اثر نسبت هوا روی درجه حرارت شعله 35

18-2- منحنی طول نسبی شعله به صورت تابعی از نسبت هوا 36

19-2- منحنی رابطه بین نسبت هوا و فاصله نقطه حداکثر حرارت شعله تا سرمشعل 36

20-2- منحنی تغییرات درجه حرارت نسبی شعله- نسبت هوای اولیه به ثانویه 37

21-2- نمودار تغییرات درجه حرارت شعله- درصد هوای اضافی- درجه حرارت هوای ثانویه برای سوخت 37

22-2- اثر سرعت جریان سوخت روی درجه حرارت شعله و فاصله حداکثر درجه حرارت 38

23-2- اثر سرعت جریان سوخت روی گسترش شعله 39

4-5- رابطه بین درصد هوای اضافی و اکسیژن عقب کوره 72

5-5- سه نمونه از افزایش دور کوره نسبت به زمان 75

5-6- نمودار بیست و هفت حالت اساسی کوره 84

6-6- منحنی ارتباط درجه حرارت بدنه با درجه حرارت سطح داغ آجر و ضخامت آجر 112

7-6- منحنی گرم کردن کوره 114

2-7- منحنی گرم کردن کوره 124

1-8- Relation between removal ratio of volative component and by pass ratio 132

2-8- منحنی های فشار جزئی ترکیبات مختلف موجود در سیکل قلیائی 133

سیستم پخت سیمان مهمترین و اساسی ترین بخش یک واحد تولیدی سیمان می باشد، به طوریکه ظرفیت اسمی کارخانه های سیمان براساس میزان تولید روزانه (24 ساعته) کوره بنا نهاده شده و ظرفیت دپارتمانها- تجهیزات و ماشین آلات- سیلوهای ذخیره مواد خام- کلینکر و سیمان نیز بر پایه ظرفیت تولید کوره طراحی و ساخته می شود.

لذا راندمان کوره یکی از پارامترهای مهم در بخش تولید بوده و تلاش در جهت به ظرفیت رساندن و سپس بالا بردن راندمان تولید کوره از مهمترین اهداف تیم مدیریتی و پرسنل فنی کارخانه های سیمان می باشد. در این پروژه سعی بر این است که پس از ارائه شناخت کلی از خط تولید سیمان دو فاکتور بسیار مهم و ارزشمند یعنی عوامل موثر بر راندمان کوره های دوار سیمان از دیدگاه بهره برداری و آنالیز شیمیائی خوراک کوره ارزیابی شده و مورد تاثیر هر کدام از دو عامل مذکور پس از شناخت موضوعات و مسائل مطروحه به بررسی مشکلات موجود پرداخته و راه حلهایی صحیح جهت برخورد با این گونه مسائل ارائه شود تا انشاءالله بدین وسیله هدف اصلی از ارائه این پروژه محقق شود.

تعداد صفحات: 250

عبارات و واژگان کلیدی:

  • فازهای سیمان
  • مشخصات شیمیائی و فیزیکی سیمان
  • الکتروفیلتر
  • نسوزکاری سیستم پخت سیمان
  • راه اندازی سیستم پخت
  • سیستم پخت
  • رعایت اصول کوره بانی
  • سیمان
  • شناخت متغیرهای کنترل سیستم پخت
  • اجزاء سیستم پخت
  • طرحی کارخانه سیمان
  • تحقیق
  • تحقیق پیرامون
  • دانلود تحقیق

کلیک برای خرید